Днес © Хулиганката тръгва към Италия, за да приготвим нещо вкусно. Паста? Не! Пица? Не! Тирамису? Не! Вероятно не знаете, но част от традиционната италианска кухня е и тази пикантна бобена супа с резенчета домашен хляб. Ястие, което носи топлината и уюта на домашно приготвената храна.
Вдъхновена от богатството на италианската селска кухня, тази супа съчетава различни вкусове и аромати, меки бобени зърна и пармезан, създавайки перфектен баланс между вкус и текстура. Пикантността ѝ добавя допълнително усещане за наслада, а хрупкавите резенчета домашен хляб са идеалното допълнение, което прави всяка хапка истинско удоволствие.
Пикантна бобена супа с резенчета домашен хляб
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 бр. лук (нарязан на ситно)
- 2 парчета сурова наденица (люта, извадена от обвивката)
- 2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
- 2 консерви боб (бял, изплакнат и изцеден)
- 1 ч.ч. бульон (пилешки, с ниско съдържание на сол)
- 1½ ч.л. оцет (червен, винен, по желание добавете)
- сол (на вкус)
- 1/4 ч.ч. пармезан (прясно настърган)
Виж пълната рецепта за тази италианска пикантна бобена супа
в кулинарния сайт © Вкуси ме
© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…