Гюзлемите са традиционно ястие от Балканите и Турция, което съчетава простота, аромат и вкус. Това са тънки, ръчно разточени кори, които се пълнят с разнообразни плънки като сирене, спанак, картофи или кайма, след което се пекат на сач или тиган. Прясното мляко е основна съставка, която допълва традиционния характер на рецептата, като помага за по-добрата еластичност на тестото и придава леко сладък вкус.
Комбинирани със свежа плънка, гюзлемите са идеален избор за закуска, лек обяд или бърза вечеря, подходящи както за ежедневни, така и за празнични поводи. © Хулиганката днес ще ви покаже как стъпка по стъпка да приготвите домашни гюзлеми с прясно мляко, които със сигурност ще зарадват вашето семейство и приятели.
Начина на приготвяне на това страхотно турско ястие
вижте в кулинарния сайт © Вкуси ме
© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…