Какво да хапваме, за да забавим остаряването? Диетологът Софи Тротман изброи пред в. „The Sun“ достъпни продукти, които имат помагат за гладка кожа, подмладяващ ефект и предотвратяват появата на бръчки.
Мазната риба е начело в този срисък. Тротман обясни, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в сьомгата, скумрията, аншоата, херингата и сардините, поддържат естествената защитна бариера на кожата, овлажняват я и предотвратяват появата на фини линии и бръчки.
Друга храна, която по думите на диетолога е полезна за кожата, е авокадото. Тротман отбеляза, че плодът съдържа мононенаситени мазнини, които правят кожата хидратирана и еластична.
„Авокадото е богато на витамин Е – антиоксидант, който помага за предпазване на кожата от вредното влияние на околната среда“, добави специалистът.
За да запазим младежкия вид на кожата си, Тротман съветва да включим в менюто си и сладки картофи. Каротеноидите, които придават оранжевия цвят на сладкия картоф, правят кожата сияйна, а бета-каротинът в състава му насърчава обновяването на клетките.
Освен това диетологът заяви, че консумацията на богати на витамини и минерали плодове, ядки и семена помага в борбата със стареенето на организма.
„Ленените семена са особено богати на алфа-линоленова киселина, вид омега-3 мастна киселина, която може да подобри външния вид на кожата с течение на времето“, заяви Тротман.
Европейско кино, фотография и Рей Бредбъри. Трите любими теми на Рада. Обича да пътува, но рядко посещава едно и също място два пъти. Фен е на синия цвят и червеното вино… дори и да не е от глухарчета.