Инициативата Академия „Изпечи с любов“, която събира на едно място любители пекари, се завърна с поредица от кулинарни курсове, посветени на тънкостите в процеса по приготвяне на печива. Практическите семинари се радват на засилен интерес от страна на начинаещи пекари.
Академия „Изпечи с любов“ се провежда за пръв път през 2017 г. и оттогава стотици любители-пекари преминават през курсовете и усвояват успешно традиционни и иновативни похвати за приготвянето на сладки и солени печива.
Инициативата е разделена на тематични курсове, като в рамките на 5 часа начинаещите пекари се запознават с основните видове тестени изделия – хляб, баница, пица, фокача, кифли, занаятчийски хляб, козунак и курабии. За да бъде максимално ефективно обучението, всяко занятие е разделено на теоретична и практическа част.
По време на заниманията участниците успяват да проследят и да участват в целия процес по приготвянето на рецептите – от замесването на тестото до финалното украсяване на готовия продукт. Най-голям бе интересът към тематичните курсове за приготвяне на коледни сладки и дърпана баница, които се резервират изцяло и за много кратко време.
Записалите се за кулинарните курсове имат възможността да използват модерното кухненско оборудване в залата, което включва разнообразни миксери и професионални конвектомати за печене. За безопасната употреба на всички машини се грижи технологът Емилия Николова, която има дълъг професионален стаж в областта на хлебопроизводството и мелничната промишленост.
По време на всеки курс тя помага на начинаещите пекари да развиват своите умения и да постигат отлични резултати в изпичането на тестени изкушения.
Европейско кино, фотография и Рей Бредбъри. Трите любими теми на Рада. Обича да пътува, но рядко посещава едно и също място два пъти. Фен е на синия цвят и червеното вино… дори и да не е от глухарчета.