Едно от най-обичаните, емблематични и усмихнати лица на bTV – Деси Стоянова, ще се раздели официално утре със зрителите, екипа на „Преди обед“ и колегите си от bTV в последното издание на предаването за този сезон.
„Прецених, че е дошъл моментът да затворя тази глава от професионалната си биография, за да мога да отделям повече от времето и енергията си на новата си професионална страст – обученията по презентационни и медийни умения, с които се занимавам от няколко години.
Приключвам едно телевизионно приключение, изпълнено с много емоции и хиляди искрено споделени истории, за което винаги ще си спомням с вълнение. Беше обогатяващо за мен, вярвам, че е било така и за зрителите, на които благодаря, че бяха неизменно до нас. Благодаря на bTV за шанса и на екипа на предаването за всеотдайността, с която готвехме всеки един от тези 2750 ефира“, споделя Деси Стоянова.
„Утре точно в 9:30 ще застана за последен път пред зрителите в ролята на водещ на „Преди обед“, а до мен ще бъде Александър Кадиев, точно както беше преди 12 години, когато двамата започнахме да пишем тази телевизионна история. А от понеделник в ефира на bTV ще се излъчва най-доброто от сезон 13, в който имах удоволствието да водя предаването заедно с Петър Дочев”, допълва тя.
В продължение на общо 17 години Десислава Стоянова е част от екипа на bTV. От 2002 до 2007 г. тя е репортер в нюзрума на bTV Новините, където се занимава предимно с политическа журналистика, а някои от документалните филми, които създава за bTV Репортерите, са отличени с престижни отличия. През февруари 2012-та става водеща на „Преди обед“.
В следващите 12 години всеки делничен ден на живо в ефир, рамо до рамо с Александър Кадиев, а в последствие и с Петър Дочев, тя се превърна в любима водеща на стотици хиляди български зрители и заедно с екипа зад кадър изведоха предаването до изключително висока гледаемост в часовете преди обяд.
Европейско кино, фотография и Рей Бредбъри. Трите любими теми на Рада. Обича да пътува, но рядко посещава едно и също място два пъти. Фен е на синия цвят и червеното вино… дори и да не е от глухарчета.