Тази седмица © Хулиганката се заема да приготви истинска френска вечеря – киш с брюкселско зеле и бадеми. А за да е здравословна и подходяща за всички, които броят калориите, брашното ще е пълнозърнесто.
Този киш е подходящ за вегетарианци и за всички, които ценят здравословното хранене и качествените съставки. Свежите вкусове и текстурите правят киша идеален избор за всеки, който обича да се наслаждава на усещането на домашно приготвено ястие. Бон апети!
Пълнозърнест киш с брюкселско зеле и бадеми
Необходими продукти:
За тарта:
- 100 г масло (студено)
- 180 г пълнозърнесто брашно
- 2 с.л. бадеми (смлени, белени)
- 3 с.л. вода (студена)
За плънката:
- 12 бр. брюкселско зеле
- 1 шепа броколи (на розички)
- 1 бр. тиквички (малка)
- 150 г сирене
- 1 стрък пресен лук
- 2 с.л. бадеми (филирани)
- 120 мл прясно мляко
- 3 бр. яйца
- 1 скилидка чесън (пресован)
- копър
- сол
- черен пипер
Начина на приготвяне на този пълнозърнест киш с брюкселско зеле и бадеми
вижте в кулинарния сайт © Вкуси ме
© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…