Ризотото е най-известното ястие с ориз, традиционно за Северна Италия. За приготвянето му се използва ориз арборио или друг кръгъл и бисерен сорт. © Хулиганката днес запретва ръкави, за да ви приготви страхотно ризото с манатарки и трюфелова мас.
Подходящо за специални поводи или когато искате да впечатлите вашите гости, това ризото ще ви пренесе в сърцето на италианската кухня. Всяка хапка е наслада за сетивата, обединявайки в себе си простота и изтънченост, които ще оставят траен спомен.
Ризото с манатарки и трюфелова мас
Необходими продукти:
- 50 г масло
- 1 глава шалот (малка)
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.ч. манатарки (пресни или замразени)
- 1½ ч.ч. ориз (арборио или друг подходящ сорт за ризото)
- 1 литър бульон (арборио или друг подходящ сорт за ризото)
- 50 мл готварска сметана
- 1 ч.л. брашно от манатарки
- 100 мл бяло вино
- 2-3 стръка мащерка (прясна)
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
- 2 ч.л. трюфелова мас (или трюфелово олио)
- сирене (твърдо, за гарниране)
Начина на приготвяне на това страхотно ризото с манатарки и трюфелова мас
виж в кулинарния сайт © Вкуси ме
© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…