Есен е и то в пълната си прелест! А какъв по-истински символ на сезона от тиквата. Ароматна, вкусна и полезна – начините да си приготвим нещо вкусно с тиква са наистина много. Днес © Хулиганката избра да ви приготви тиквен пай и то не какъв да е, а с нежен кокосов привкус.
Тази рецепта предлага идеален баланс между сладост и аромат, като създава неустоимо изкушение за всяко време на годината. Ако търсите нещо ново и вкусно, което да опитате тази есен, тиквеният пай с кокосов привкус е точно за вас!
Тиквен пай с кокосов привкус
Необходими продукти:
За блата:
- 100 г кокосово брашно
- 100 г овесени ядки
- 50 г кокосово масло
- 50 г масло
- 1 бр. яйце
- 50 г кафява захар
- 1 щипка сода бикарбонат
За пълнежа:
- 300 г тиква (сварена)
- 100 мл прясно мляко
- 120 г кафява захар
- 20 г стафиди
- 2 бр. яйца
- 1 с.л. нишесте
- 1-2 пакетчета ванилия
- 1 щипка канела
- 1 щипка карамфил (млян)
- 1 щипка джинджифил (настърган)
- есенция (ром, няколко капки)
- кокосови стърготини (за поръсване)
Начина на приготвяне на този уникален тиквен пай с кокосов привкус
вижте в кулинарния сайт © Вкуси ме
© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…