Пролет е! Време е „да се хванем за зелено“ и да вкараме сезона в кухнята. Днес © Хулиганката се заема да приготви тиквички с таханов сос. Тиквичките няма да пържим, а сосът е подходящ за всички, които постят. Таханът е традиционен продукт от смлени сусамови семена, обогатен със свеж лимонов сок и ароматни подправки.
А комбинацията от свежи тиквички и тахонов сос не само придава на ястието богат вкус и текстура, но и го прави идеален избор както за основно, така и за предястие или гарнитура. Накратко: пролетна рецепта, подправена с любов. Да ви е сладко!
Тиквички с таханов сос
Необходими продукти:
- 4 бр. тиквички (големи)
- сол (на вкус)
- 5 с.л. брашно
- 5 с.л. галета
- черен пипер
- олио (или зехтин за заливането на тиквичките)
За тахановия сос
- 1 с.л. тахан (сусамов)
- лимонов сок (от половин лимон)
- 1 скилидка чесън (пресована)
- 2 с.л. вода
- сол (на вкус)
- 1 връзка копър (пресен, нарязан на ситно)
Начина на приготвяне на тези тиквички с таханов сос
вижте в кулинарния сайт © Вкуси ме
© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…