Днес © Хулиганката ви представя една изискана рецепта за ягодов тарт с бадеми и крем шампанско, която ще впечатли всички ваши гости. Подгответе се да се потопите в свят на невероятни вкусове и аромати, съчетани с щипка елегантност и много любов.
Този ягодов тарт с бадеми и крем шампанско е истинско кулинарно произведение на изкуството. Хрупкавата основа от бадеми е идеалната подложка за нежния и ефирен крем шампанско, който добавя нотка на лукс и изтънченост.
Свежите, сочни ягоди не само придават ярък цвят, но и допълват вкусовата палитра със своята естествена сладост и лек кисел оттенък. Резултатът е десерт, който ще впечатли и най-изисканите гости и ще донесе наслада на всяка хапка.
Ягодов тарт с бадеми и крем шампанско
Необходими продукти:
- 300 г ягоди (пресни)
- няколко листенца мента (прясна)
За бадемовия тарт:
- 250 г брашно
- 125 г масло (студено)
- 50 г филирани бадеми
- 4 с.л. захар
- 10 г ванилова захар
- 1 бр. яйца
- 2 с.л. вода (студена)
За крем шампанско:
- 10 бр. жълтък
- 5 с.л. захар
- 10 г ванилова захар
- 10 с.л. шампанско (бяло)
- 250 мл сладкарска сметана
Как да приготвите тарт с ягоди, бадеми и крем шампанско
вижте в кулинарния сайт © Вкуси ме
© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…